koteletter
Aftensmad

Koteletter med krydderolie og lun kartoffelsalat

af Camilla Zarah Lawes 7. april 2022
Foto: Columbus Leth
Lav evt. ekstra krydderolie, og dryp den også over kartoffelsalaten. Her får du opskriften på koteletter med krydderolie og lun kartoffelsalat
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 svinekoteletter
  • 1 spsk. rapsolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

LUN KARTOFFELSALAT

  • 700 g nye kartofler
  • 600 g babyspinat
  • 250 g små tomater
  • 1 skalotteløg
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

KRYDDEROLIE

  • 4 stilke bredbladet persille
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie

Steg koteletterne på begge sider i olie på en pande, til de er lysebrune. 

 

Skru ned for varmen, steg koteletterne færdige, og krydr med salt og peber.

 

LUN KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne, del de store i halve, og kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Skyl og nip spinaten. Skyl og halvér tomaterne. Pil og hak løget fint. Skyl og pluk persillen i blade. Varm olien op på en pande, og steg kartofler, spinat, tomater, løg og persille i 1-2 minutter. Krydr med salt og peber.

 

KRYDDEROLIE: Skyl og nip persille, riv citronskal fint, pil og hak hvidløg fint. Bland persille, citronskal og hvidløg med olivenolie.

 

SERVERING: Dryp hver kotelet med krydderolie lige før servering, og anret med lun kartoffelsalat.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Løgtærte med tomat og valnøddepesto - Få opskriften her

Tirsdag: Fiskefrikadeller med dild og glaseret løg - Få opskriften her

Onsdag: Spaghetti med bacon og svampe - Få opskriften her

Fredag: Kalveculotte med ristede majskolber og bagte kartofler med svampe - Få opskriften her