kødboller
Aftensmad

Kødboller med linguine og stegte tomater

af Marie Melchior 22. marts 2022
Foto: Line Falck
Madplan for uge 35: Ugens onsdagsopskrift er kødboller med linguine og stegte tomater. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. sennep
  • 3 spsk. rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

STEGTE TOMATER

  • 500 g daddeltomater
  • 1 frisk rød chili
  • olivenolie til stegning

TILBEHØR

  • 400 g linguine (smal båndpasta)

TIL SERVERING

  • 1 bundt basilikum
  • 100 g parmesan

Kødboller med linguine og stegte tomater til 4 personer

Prøv at skifte den klassiske spaghetti ud med linguine, som er en smal båndpasta. Det giver retten mere bid og passer perfekt til kødboller

Opskrift - sådan laver du kødboller med linguine og stegte tomater

 

1. Stegte tomater: Skyl tomaterne. Rens og hak chili. Steg de hele tomater og chili i olie på en pande i 6-8 minutter, til tomaterne begynder at briste. 

 

2. Rør oksekød sammen med æg, sennep, rasp, salt og peber. Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød. Steg kødbollerne i lidt olie på en anden pande, til de er netop gennemstegte. 

 

3. Tilbehør: Kog linguine efter anvisningen på pakken.

 

4. Servering: Hak basilikum, og vend det sammen med stegte tomater og kødboller. Anret de kogte linguine med tomater og kødboller, og drys med friskrevet parmesan.