Millionbøf opskrift
Aftensmad

Klassisk millionbøf med mos af kartoffel og broccoli

af Camilla Biesbjerg Markussen 6. april 2021
Foto: Columbus Leth
Den klassiske millionbøf hører barndommen til og hverdagen har godt af en god gang nostalgi. Her med kartoffel-broccoli-mos og selvfølgelig rødbeder.
4 personer
Tid i alt 50 min

MILLIONBØF

  • 1 stort løg
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 blade laurbær
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. ketchup
  • 5 dl mørk oksebouillon
  • 1 spsk. ribsgelé
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • Evt. madkulør

KARTOFFEL-BROCCOLI-MOS

  • 800 g kartofler
  • 300 g broccoli
  • 25 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • Salt og peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld kruspersille
  • Syltede rødbeder

Millionbøf med kartoffel-broccoli-mos og syltede rødbeder

  1. Løget pilles og hakkes fint
  2. Gulerødder skrælles og skæres i mundrette stykker (tern). 
  3. Steg løgene i olie i en gryde i 2-3 minutter. 
  4. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt gulerødder, laurbærblade og oregano — steg 2 minutter.
  5. Herefter røres mel i, og ketchup tilsættes sammen med bouillon. Bring saucen i kog, og lad den simre under låg i et kvarters tid.
  6. Smag til med ribsgelé, eddike, salt og peber, og tilsæt evt. lidt madlavningskulør, hvis saucen skal være mørkere.
  7. Kartoffel-broccoli-mos: Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. 
  8. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. 
  9. Kog kartofler og broccoli i en gryde med usaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. 
  10. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne – tilsæt smør og fløde. 
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Til servering: Anret kartoffel-broccoli-mos og millionbøf i dybe tallerkener. Kom hakket persille på toppen, og servér med rigeligt syltede rødbeder.