Kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld
Tid: 45 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
100 g chorizopølse
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 spsk. røget paprika
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørrede chiliflager
350 g kyllingefilet
1 dåse hakkede tomater
140 g tomatpuré
2 spsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
100 g cheddar
KARTOFFELBUND
400 g kartofler
1 æg
1 dl hvedemel
½ tsk. salt
1 springform,
ca. 25 cm i diameter
olie til formen
PRØV OGSÅ:
Sød kartoffeltærte
Opskrift - sådan laver du kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld
1. Skær chorizopølsen i tynde skiver, og rist dem i en gryde, til fedtet begynder at smelte. Pil og hak løg og hvidløg, og tilsæt begge dele. Tilsæt paprika, spidskommen og chiliflager, og vend rundt. Steg, til løgene er klare. Læg kyllingefilet i gryden, og hæld hakkede tomater og tomatpuré over. Læg låg på, og lad det simre i 30 minutter, indtil kødet er helt mørt.
2. KARTOFFELBUND: Tænd ovn-en på 175°. Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Bland de revne kartofler med æg, mel og salt i en skål til en klistret masse. Smør springformen med olie. Brug dine fingre eller en gaffel til at fordele kartoffelmassen i bunden og op ad kanterne i et jævnt lag. Sæt springformen i ovnen i 25 minutter, indtil bunden er fast og gylden.
3. Riv kyllingekødet i gryden fra hinanden med to gafler. Bring gryden i kog, og smag til med hvidvinseddike, salt og peber. Fyld grydens indhold i den bagte kartoffelbund, drys med revet cheddar, og sæt tærten tilbage i ovnen igen i 15 minutter, eller indtil osten er gylden.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Græsk pastasalat – Få opskriften her
Onsdag: Perlespeltsalat med krebsehaler og avocado – Få opskriften her
Torsdag: Gnocchi med svampesauce og citron – Få opskriften her
Fredag: Bánh mi-bowl – Få opskriften her
