

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch
INGREDIENSER
- 2 bagekartofler (ca. 400 g)
- 1 bundt forårsløg
- 3 dl sødmælk
- 3 dl mild hønsefond
- 1 spsk. karry
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl græsk yoghurt
RUGBRØDSCRUNCH
- 2 skiver daggammelt rugbrød
- 1 spsk. smør til stegning
TIL SERVERING
- 4 skiver røget laks
- dild
- salt og friskkværnet peber
Du kan nemt gøre en suppe lidt sjovere ved at servere den med spændende topping - her med lækker laks og sprød rugbrødscrunch.
1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i mindre stykker. Bland kartofler, forårsløg, mælk og fond i en gryde, og krydr med karry, salt og peber. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter, til kartoflerne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber. Rør græsk yoghurt i, og lad suppen simre i 5 minutter. Justér evt. tykkelsen med vand.
2. Rugbrødscrunch: Skær rugbrødet i små stykker, og steg dem helt sprøde i smør på en pande.
3. Hæld suppen i skåle, og anret 1 skive laks i hver portion. Drys med rugbrødscrunch og plukket dild, og krydr med salt og peber.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip – Få opskriften her
Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler – Få opskriften her
Panerede koteletter og stærk tomatsauce med kikærter og squash – Få opskriften her
Kyllingegryde med græskar og varme krydderier – Få opskriften her