kartoffelsuppe
Aftensmad

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

af Camilla Zarah Lawes 5. januar 2015
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch til 4 personer

Du kan nemt gøre en suppe lidt sjovere ved at servere den med spændende topping - her med lækker laks og sprød rugbrødscrunch.

INGREDIENSER 2 bagekartofler (ca. 400 g) 1 bundt forårsløg 3 dl sødmælk 3 dl mild hønsefond 1 spsk. karry salt og friskkværnet peber 2 dl græsk yoghurt   RUGBRØDSCRUNCH 2 skiver daggammelt rugbrød 1 spsk. smør til stegning   TIL SERVERING 4 skiver røget laks dild salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med bacon og timian  

Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i mindre stykker. Bland kartofler, forårsløg, mælk og fond i en gryde, og krydr med karry, salt og peber. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter, til kartoflerne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber. Rør græsk yoghurt i, og lad suppen simre i 5 minutter. Justér evt. tykkelsen med vand.   2. Rugbrødscrunch: Skær rugbrødet i små stykker, og steg dem helt sprøde i smør på en pande.   3. Hæld suppen i skåle, og anret 1 skive laks i hver portion. Drys med rugbrødscrunch og plukket dild, og krydr med salt og peber.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler – Få opskriften her

Panerede koteletter og stærk tomatsauce med kikærter og squash – Få opskriften her

Kyllingegryde med græskar og varme krydderier – Få opskriften her