Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch
Mad

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

7. april 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch
4 personer

INGREDIENSER

  • 2 bagekartofler (ca. 400 g)
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 dl sødmælk
  • 3 dl mild hønsefond
  • 1 spsk. karry
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl græsk yoghurt

RUGBRØDSCRUNCH

  • 2 skiver daggammelt rugbrød
  • 1 spsk. smør til stegning

TIL SERVERING

  • 4 skiver røget laks
  • dild
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - Sådan laver du kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i mindre stykker. Bland kartofler, forårsløg, mælk og fond i en gryde, og krydr med karry, salt og peber. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter, til kartoflerne er helt møre.
  2. Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber. Rør græsk yoghurt i, og lad suppen simre i 5 minutter. Justér evt. tykkelsen med vand.
  3. Rugbrødscrunch: Skær rugbrødet i små stykker, og steg dem helt sprøde i smør på en pande.
  4. Servering: Hæld suppen i skåle, og anret 1 skive laks i hver portion. Drys med rugbrødscrunch og plukket dild, og krydr med salt og peber.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også