

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo
KARTOFFELSUPPE
- 250 g kartofler
- 1 lille persillerod
- ½ blomkålshoved
- 1 bundt forårsløg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 knsp. tørrede chiliflager
- 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
- 2 spsk. flødeost naturel
- salt og friskkværnet peber
TOPPING TIL KARTOFFELSUPPE
- 70 g tørret chorizopølse i skiver
- 1 lille rød peberfrugt
- 2-3 spsk. hakket purløg
TILBEHØR
- godt brød
1. Kartoffelsuppe: Skræl kartofler og persillerod, og skær dem i mindre stykker. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Skær blomkålsstokken i mindre stykker. Rens forårsløgene, og hak dem groft. Steg det hele i olivenolie i en stor gryde. Drys med chiliflager, og hæld bouillon over. Kog det under låg ½ time. Blend suppen med en stavblender. Pisk flødeosten i, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
2. Topping: Skær chorizo i strimler. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg chorizostrimlerne på en tør og meget varm pande, til de er sprøde. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2-3 minutter. Servér suppen med den sprøde topping, et drys purløg og brød som tilbehør.
TIP: Du kan bruge pastinak eller knoldselleri i stedet for persillerod.
UGENS ANDRE OPSRKIFTER
Stegte kartofler med tomat og spinat - Få opskriften her
Koteletter med orange mos og bønnesalat - Få opskriften her
Kartoffelsalat med kylling og peanut-chili-dressing - Få opskriften her