Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto
Mad

Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto

2. maj 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lav en forårslækker udgave af den klassiske kartoffelsuppe ved at toppe den med en frisk pesto og ærter. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med ærter og persillepesto
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ kg kartofler
  • 1 stort løg
  • 50 g smør til stegning
  • 750 ml hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

PERSILLEPESTO

  • 100 g bredbladet persille
  • ½ citron
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g mandler
  • 25 g parmesan
  • salt

TIL SERVERING

  • 2 dl ærter (fra frost eller friskbælgede)
  • 1 håndfuld ærteskud
  • godt brød

Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med ærter og persillepesto

  1. PERSILLEPESTO: Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med friskpresset citronsaft og olie.
  2. Rist mandler let på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt.
  3. KARTOFFELSUPPE: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løg.
  4. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og løg, uden at de tager farve.
  5. Tilsæt bouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til det hele er mørt.
  6. Blend suppen cremet i med en stavblender direkte i gryden.
  7. Tilsæt fløde, kog op, og smag til med salt og peber.
  8. SERVERING: Bælg ærterne, hvis du bruger friske. Skyl ærteskud.
  9. Servér suppen toppet med persillepesto, ærter og ærteskud og med ristet brød til.

Her får du flere bud på den klassiske kartoffelsuppe

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også