kartoffelsalat med krydderurter
Aftensmad

Kartoffelsalat med krydderurter

af Susanne Palmqvist 13. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Den dejlige ”grønne” kartoffelsalat i mild dressing passer fint til både lyst og mørkt kød og fisk. Oliven kan udelades, hvis du ikke er så meget for dem
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ca. 800 g små nye kartofler
  • 2 små rødløg
  • ½ dl soltørrede tomater i olie
  • 2 dl fine ærter (evt. fine frosne, optøede)
  • 1 dl sorte oliven (helst uden sten)
  • 2 håndfuld rucolablade
  • 1½ spsk. lys vineddike
  • 3-4 spsk. rapsolie
  • lidt citronsaft
  • 2-4 tsk. dijonsennep, gerne med estragon
  • 2 spsk. hakket dild
  • 2 spsk. hakket persille
  • ½-1 spsk. friskhakket estragon

Opskrift - sådan laver du kartoffelsalat med krydderurter 

Kog kartoflerne al dente i 12-15 minutter. Pil dem evt., og lad dem køle af. Skær dem i halve eller i tykke skiver. Skær rødløgene i meget små terninger, og hak evt. de soltørrede tomater, hvis de ikke allerede er hakkede. Olivenerne kan udstenes og hakkes let. Pisk olie og eddike sammen, og pisk sennep i til sidst, så dressingen ikke skiller. Smag til med salt og peber og citron. Vend kartofler, løg, tomater, ærter og oliven i. Hak krydderurterne, og vend dem i sammen med små rucolablade. Server med det samme, eller lad den trække uden rucolaen i en times tid. Vend dem i til sidst.

 

PRØV OGSÅ: Koteletter med krydderolie og lun kartoffelsalat

 

Andre lækre opskrifter