

Kalvekoteletter med blomkålspuré og stegte svampe
KALVEKOTELETTER
- 4 kalvekoteletter
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
STEGTE SVAMPE
- 175 g østershatte
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. smør til stegning
- 2 stilke timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl hønsebouillon
- 1 spsk. smør
BLOMKÅLSPURÉ
- 2 bagekartofler
- ½ blomkål
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
GRØN SALAT
- 1 hjertesalat
- ½ agurk
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
PYNT
- frisk timian
1. Stegte svampe: Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Steg svampe og løg i smør på en pande, og krydr med timian, salt og peber. Hæld bouillon på, og lad det koge ind. Tilsæt smør lige inden servering.
2. Blomkålspuré: Skræl og skær kartofler i mindre stykker. Skyl blomkål, og skær den i små buketter. Kog kartofler og blomkålsbuketter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra, og mós. Brun smør i en kasserolle, rør det i mosen, og smag til med salt og peber.
3. Grøn salat: Skyl og snit salat og agurk. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
4. Kalvekoteletter: Steg koteletterne i olie på en (grill)pande i 4 minutter på hver side. Anret bøfferne oven på blomkålspuré og svampe. Drys med timian, og servér salat til.
TIP: Undgå helst at bruge vand, når du renser svampe. Brug i stedet en blød børste eller pensel.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Minestronesuppe med kylling og pancetta - få opskriften her
Onsdag: Schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål - få opskriften her
Torsdag: Laks med stuvet spinat og kogte kartofler - få opskriften her
Fredag: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing - få opskriften her