Mad
15. februar 2022

Kalvekoteletter med blomkålspuré og stegte svampe

En god kalvekotelet med det rette tilbehør er skøn og nem hverdagsmad. Få opskriften på kalvekoteletter med blomkålspuré og stegte svampe her
Af: Camilla Zarah Lawes
kalvekoteletter

Foto: Columbus Leth

En god kalvekotelet med det rette tilbehør er skøn og nem hverdagsmad. Få opskriften på kalvekoteletter med blomkålspuré og stegte svampe her
4 personer

KALVEKOTELETTER

  • 4 kalvekoteletter
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

STEGTE SVAMPE

  • 175 g østershatte
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 spsk. smør

BLOMKÅLSPURÉ

  • 2 bagekartofler
  • ½ blomkål
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 1 hjertesalat
  • ½ agurk
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • frisk timian
Annonce

1. Stegte svampe: Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Steg svampe og løg i smør på en pande, og krydr med timian, salt og peber. Hæld bouillon på, og lad det koge ind. Tilsæt smør lige inden servering.

2. Blomkålspuré: Skræl og skær kartofler i mindre stykker. Skyl blomkål, og skær den i små buketter. Kog kartofler og blomkålsbuketter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra, og mós. Brun smør i en kasserolle, rør det i mosen, og smag til med salt og peber.

3. Grøn salat: Skyl og snit salat og agurk. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.

4. Kalvekoteletter: Steg koteletterne i olie på en (grill)pande i 4 minutter på hver side. Anret bøfferne oven på blomkålspuré og svampe. Drys med timian, og servér salat til.

TIP: Undgå helst at bruge vand, når du renser svampe. Brug i stedet en blød børste eller pensel.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Minestronesuppe med kylling og pancetta - få opskriften her

Torsdag: Laks med stuvet spinat og kogte kartofler - få opskriften her

Fredag: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing - få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.