Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat
Aftensmad

Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat

af Emma Martiny 31. oktober 2019
Foto: Winnie Methmann
En julekrydret udgave af de klassiske frikadeller passer perfekt sammen med en sprød rødkålssalat. Her får du opskriften på julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat.
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g hakket kalvekød
  • 250 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Rosmarinkartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • Salt

Rødkålssalat:

  • ½ frisk rødkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • 2 pærer
  • 1 dl hasselnøddekerner
 
 

Opskrift - sådan laver du julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat

Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.   Rosmarinkartofler: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, honning, finthakket rosmarin og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.   Rødkålssalat: Snit kålen helt fint, og læg den i en skål. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og knug den ind i kålen med hænderne. Skyl pærerne, og skær dem i både. Rist hasselnødderne på en pande, og gnub dem mod hinanden i et rent viskestykke, så hinderne falder af. Hak hasselnødderne groft. Fordel pære og hasselnødder over salaten.   Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med rosmarinbagte kartofler og rødkålssalat.   Få indkøbslisten til hele ugen her   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gnocchi med græskarsauce – få opskriften her

Onsdag: Svampetærte med karamelliserede løg og bacon – få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med tortellini – få opskriften her

Fredag: Lakseside med lun rodfrugtsalat – få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter