

Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød
DET SKAL DU BRUGE
- 1 løg
- 1 stor bagekartoffel
- 750 g jordskokker
- olivenolie til stegning
- 1 l hønsebouillon
- 3 kviste timian
- 1 dl piskefløde
- evt. 1 spsk. smør
- salt og friskkværnet peber
RISTEDE ØSTERSHATTE
- 100 g østershatte
- olivenolie til stegning
- salt
TIL SERVERING
- 1 bundt purløg
- groft brød
PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med kammuslinger
Opskrift - sådan laver du jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød
1. Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små tern. Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve. Hæld bouillon ved, og bring gryden i kog. Tilsæt timiankviste. Kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter, til kartoffel og jordskokker er møre. Tag timiankviste op, og blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og evt. smør, og smag til med salt og peber.
2. RISTEDE ØSTERSHATTE: Rens østershattene (helst med en blød børste, uden brug af vand), og skær dem i lange strimler. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 minutter. Drys med salt. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
3. SERVERING: Hæld suppen op i skåle; læg østershattene i suppen, og drys med finthakket purløg. Servér med groft brød til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grønkålssalat med kylling og æbler – Få opskriften her
Tirsdag: Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie – Få opskriften her
Onsdag: Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash – Få opskriften her
Fredag: Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter – Få opskriften her