Aftensmad

Jordskokkesuppe med kammuslinger

af Louisa Lorang 15. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er jordskokkesuppe med kammuslinger. Få opskriften her

Prøv lidt frisk æble - eller super-luksusudgaven med østers i stedet for kammuslinger i din jordskokkesuppe.

Jordskokkesuppe med kammuslinger

(Opskrift til 2 personer)500 g jordskokker1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedeolivenolie1 dl hvidvin8 dl sødmælk1 lille bundt timianlidt kødsnorsalt

ENDVIDERE til jordskokkesuppe:6 kammuslingerlidt olie til stegningsalt1 jordskok i miniterningerlidt æbleeddiketimian

TILBEHØR til jordskokkesuppe:groft brød

Sådan laver du jordskokkesuppe:

Skræl jordskokkerne, og læg dem i vand, så de ikke bliver mørke. Skær dem i grove terninger. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Hæld mælken på. Bind snor om timianen, og kom den i din jordskokkesuppe. Lad din jordskokkesuppe simre under låg i 30 minutter, eller til jordskokkerne er helt møre. Fisk timianen op, og kassér den. Blend din jordskokkesuppe med en stavblender, og smag til med salt. Bring suppen i kog.Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne, og rist muslingerne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Vend lidt rå jordskok i æbleeddike, og anret suppen med kammuslinger, jordskokker og timian. Servér straks din jordskokkesuppe med groft brød til.

NB: HUSK AT SÆTTE KIKÆRTER I BLØD TIL ONSDAG!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER