Aftensmad

Jordskokkesuppe med kammuslinger

af Louisa Lorang 15. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er jordskokkesuppe med kammuslinger. Få opskriften her
0 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g jordskokker
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl sødmælk
  • 1 lille bundt timian
  • lidt kødsnor
  • salt

ENDVIDERE til jordskokkesuppe:

  • 6 kammuslinger
  • lidt olie til stegning
  • salt
  • 1 jordskok i miniterninger
  • lidt æbleeddike
  • timian

Sådan laver du jordskokkesuppe:

Skræl jordskokkerne, og læg dem i vand, så de ikke bliver mørke. Skær dem i grove terninger. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Hæld mælken på. Bind snor om timianen, og kom den i din jordskokkesuppe. Lad din jordskokkesuppe simre under låg i 30 minutter, eller til jordskokkerne er helt møre. Fisk timianen op, og kassér den. Blend din jordskokkesuppe med en stavblender, og smag til med salt. Bring suppen i kog.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne, og rist muslingerne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Vend lidt rå jordskok i æbleeddike, og anret suppen med kammuslinger, jordskokker og timian. Servér straks din jordskokkesuppe med groft brød til.

NB: HUSK AT SÆTTE KIKÆRTER I BLØD TIL ONSDAG!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Andre lækre opskrifter