

Jordskokkesuppe med kammuslinger
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g jordskokker
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakkede
- olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 8 dl sødmælk
- 1 lille bundt timian
- lidt kødsnor
- salt
ENDVIDERE til jordskokkesuppe:
- 6 kammuslinger
- lidt olie til stegning
- salt
- 1 jordskok i miniterninger
- lidt æbleeddike
- timian
Sådan laver du jordskokkesuppe:
Skræl jordskokkerne, og læg dem i vand, så de ikke bliver mørke. Skær dem i grove terninger. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Hæld mælken på. Bind snor om timianen, og kom den i din jordskokkesuppe. Lad din jordskokkesuppe simre under låg i 30 minutter, eller til jordskokkerne er helt møre. Fisk timianen op, og kassér den. Blend din jordskokkesuppe med en stavblender, og smag til med salt. Bring suppen i kog.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne, og rist muslingerne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Vend lidt rå jordskok i æbleeddike, og anret suppen med kammuslinger, jordskokker og timian. Servér straks din jordskokkesuppe med groft brød til.
NB: HUSK AT SÆTTE KIKÆRTER I BLØD TIL ONSDAG!
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER