https://imgix.femina.dk/media/article/1425-mad-5.jpg
Mad

Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ dl mælk
  • 50 g brødkrummer af hvedebrød
  • 800 g hakket kalve- og flæskekød
  • salt og friskkværnet peber
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk salvie
  • olie til stegning

GRØNTSAGSSPAGHETTI

  • 400 g spaghetti
  • 1 løg
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

TIL SERVERING

  • 100 g parmesan
  • 2-3 kviste frisk salvie

Opskirift - sådan laver du italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti

1. Hæld mælken over brødkrummerne, og lad det trække i 5 minutter. Rør kødet sammen med de udblødte brødkrummer, salt og peber. Rør fint-revet citronskal, presset hvidløg og finthakket salvie i farsen. Form farsen til små runde kødboller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie på en pande i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

2. Grøntsagsspaghetti: Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, men hæld vandet fra, 1 minut før spaghettien er færdigkogt. Skær løg, aubergine og squash i mindre stykker. Varm olien op på en pande, og steg løget i 2 minutter. Tilsæt derefter aubergine og squash, og steg videre i 6-8 minutter. Fordel den afdryppede spaghetti på panden, og varm det hele godt igennem.

3. Servering: Vend de stegte kødboller i grøntsagsspaghettien. Drys med friskrevet parmesan og salvieblade lige før servering.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også