Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter
Aftensmad

Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter

af Emma Martiny 30. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Glæder du dig til weekend? Pynt mørbraden festligt med friske figner og sprøde skinkeskiver. Her får du opskriften på italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad
  • smør til stegning
  • 200 g pancetta
  • 1 stor håndfuld blandede krydderurter, f.eks. basilikum, persille og oregano
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ spsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber

BAGTE RODFRUGTER

  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

PESTO

  • 1 bundt basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g cashewnødder
  • 25 g parmesan
  • salt

TIL SERVERING

  • 75 g rucola

Opskrift - sådan laver du italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter

  1. BAGTE RODFRUGTER: Tænd ovn­en på 175° varmluft. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie og salt. Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanterne.   2. Hak de blandede krydderurter fint, og rør dem sammen med sennep, honning, salt og peber i en skål. Afpuds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg skiver af pancetta helt tæt sammen på et skærebræt, og læg mørbraden oven på dem, i midten. Fyld mørbradslommen med krydderurteblandingen, og fold pancettaskiverne rundt om kødet (brug evt. kødsnor eller kødnåle til at holde det hele sammen med). Steg mørbraden i smør på en pande, til den er gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter. Tænd for ovnens grillfunktion de sidste 5 minutter. Lad kødet hvile på et bræt i 10 minutter.   3. PESTO: Blend basilikum, olie, citronsaft og revet citronskal til en grøn olie i en foodprocessor eller minihakker. Rist pinjekerner og cashewnødder på en tør pande, riv parmesan fint, og tilsæt. Blend igen, til du får en grov pesto. Smag til med salt.   4. SERVERING: Skyl rucola, anret den på et fad, og servér til mørbraden sammen med bagte rodfrugter og pesto.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs – Få opskriften her

Tirsdag: Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter – Få opskriften her

Onsdag: Græsk kyllingeburger – Få opskriften her

Torsdag: Tærte med serrano, gedeost og figner – Få opskriften her

 

Læs også