Aftensmad

Italiensk farseret porchetta

6. juli 2011
af Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Lynn Andersen har dækket op til middag i haven.

Lynn Andersen har dækket op til middag i havenItaliensk farseret porchettaTID: 30 min. + ovntid + natten over i køleskabet

Ingredienser:3 kg svinebov med svær2 spsk fennikelfrø1 spsk Maldon sea salt2 tsk sorte peberkorn6 store fed hvidløg2 spsk olivenolieEt par rosmarinstilke Til pensling:1 dl olivenolie2 spsk groft salt1 spsk fennikelfrø Desuden:2 kg nye kartofler1 dl olivenolieEt par rosmarinstilke

Fremgangsmåde:Bestil svineboven hos slagter 3-4 dag i forvejen. Bed ham om at udbene den eller udben den selv. Rist fennikelfrøene i en lille stegepande 4-5 min. Bland dem med salt og letknuste peberkorn.Rør krydderierne sammen med grofthakkede hvidløg og rosmarin, prop blandingen i boven og sy den sammen.Pensl stegen med olie blandet med salt og fennikelfrø. Dæk den til og stil den i køleskabet til næste dag.Hertil kan du tilberede dagen i forvejen.Næste dag:Varm ovnen op til 220 grader.Læg boven på en rist og sæt den i den forvarmede ovn - husk at stille bradepanden under, da stegen afgiver en del fedt.Efter 30 min. dæmpes varmen til 150 grader, og boven steger videre 3-4 timer - til dens centrumvarme er 80-90 grader.Pensl stegen jævnligt med marinaden.Jo længere tid den steger, des mere mørt bliver kødet, som vil falde fra hinanden.Vask og halver kartoflerne.Fjern bradepanden fra ovnen efter 3 timer og kasser fedtet.Hæld kartoflerne i bradepanden, hæld olie og salt over og bland det hele godt.Læg også et par rosmarinstilke i bradepanden, der sættes under stegen i ovnen.Lad stegen hvile 20 min., inden den skæres i skiver.Her får du 6 nemme og lækre opskrifter til en overdådig middag i haven:

6 lækre retter

Kammuslinger med prosciutto og tomatpesto Kolde avocado-shots Bruschetta medkrebsehaler Italiensk farseret prochetta Rucolasalat medfennikel ogabrikos Chokoladelag-kage medhindbær