Butter chicken
Aftensmad

Indisk butterchicken

af Susanne Palmqvist 23. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Den berømte nordindiske restaurantkæde Moti Mahal er bl.a. kendte for deres butter chicken. Retten er mild (efter indisk smag), men meget aromatisk, og kødet er mørt på en helt speciel måde. Opskriften er forenklet lidt, men er stadig autentisk

Ingredienser til butter chicken, 4-6 personer

750 g kyllingebryst uden skind og ben1 tsk. saltsaft af 1 limefrugt1 dl fast yoghurt naturel, 10 %1 fed hvidløg, presset3 cm frisk ingefær, finthakket2 spsk. Garam Masala Curry Paste (Pataks)½ tsk. stødt chili el. paprika1 tsk. gurkemeje2 tsk. stødt spidskommen 

Sauce til butter chicken:

2-3 fed hvidløg2 cm frisk ingefær, skrællet6 hele nelliker4 hele kardemommekapsler1 spsk. hel spidskommen (el. stødt)1 spsk. olie1-2 spsk. Garam Masala Curry Paste2 sk. gurkemeje500 g purerede tomater (i ½-liters brik)1 dl piskefløde30 g smørstødt chili, salt og limesaft (tilsmagning) 

Pynt til butter chicken:

frisk koriander og limebåde 

Tilbehør til butter chicken:

Ris eller naanbrød

Andet tilbehør til butter chicken kan være disse lækre og sunde boller. 

Sådan laver du butter chicken:

Kødet til butter chicken skal skæres i pæne store stykker, og gnides dem med salt og limesaft. Rør yoghurten med hvidløg, ingefær, samtlige krydderier og karrypastaen, og smør det godt ind i kødet. Dæk det til, og stil det i køleskabet i mindst 6 timer.Læg kyllingen på en plade sammen med, hvad der hænger ved af marinaden. Gril stykkerne lysebrune i ovnen, ca. 12 minutter.

Kom hvidløg, ingefær og de hele krydderier i en morter, og stød det til en sammenhængende masse. Kom det i en tykbundet gryde sammen med olien, og steg det under omrøring i et par minutter. Kom karrypasta og gurkemeje i, og rør igen lidt. Tilsæt tomatpureen, og bring det i kog. Kom fløden i, og lad det koge i 5 minutter. Smag saucen til, så den har en god, stærk smag. Rør smørret i. Læg din butter chicken i saucen, og lad det varme igennem.

Servér din butter chicken med koriander og limebåde, og ris eller naanbrød.