Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost
Aftensmad

Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med bacon

af Camilla Biesbjerg Markussen 23. oktober 2019
Foto: Line Falck
Der er ingen bløde løg til hakkebøfferne, men til gengæld er der en sund og smagfuld sauce med peberfrugt og bacon.
4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g hakket oksekød
  • 1½ spsk. grov sennep
  • 1 bundt persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

RØD PEBERFRUGTSAUCE

  • 1 lille løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g bacon i tern
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 spsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 2½ dl madlavningsfløde 18 %
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl fuldkornsris

TIL SERVERING

  • 1 rød peberfrugt
  • ½ bundt persille
  • 100 g salatost i tern

Opskrift - sådan laver du hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og bacon

  1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.   2. Rør kødet sammen med sennep og finthakket persille, og krydr med salt og peber. Form kødet til 4 store eller 6 små hakkebøffer, og brun dem ganske kort i lidt olie i en dyb pande ved høj varme. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile på en tallerken, mens du laver saucen.   3. RØD PEBERFRUGTSAUCE: Pil løget, og hak det groft. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Opvarm den dybe pande igen, og steg baconternene let gyldne. Tilsæt løg og peberfrugt, og steg i 1-2 minutter. Rør mel, tomatpuré, sennep og krydderier ud i baconblandingen, og tilsæt herefter fløde og mælk. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i 5 minutter, til saucen tykner. Smag til med sukker, salt og peber. Læg hakkebøfferne ned i saucen, og lad retten småkoge under låg ved svag varme i 10 minutter.   4. SERVERING: Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Vend dem i saucen lige før servering, så de stadig er sprøde. Servér retten direkte fra panden, drysset med hakket persille og smuldret salatost. Servér med kogte ris.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips - Få opskriften her

Tirsdag: Farserede porrer og bagte gulerødder med brunet smør - Få opskriften her

Onsdag: Grønkålstærte med laks, porrer og bacon - Få opskriften her

Fredag: Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling - Få opskriften her