Aftensmad

Guld-suppe med græsk yoghurt og koriander

af Mai Knauer 14. oktober 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skoldhede supper lavet af friske råvarer. Her får du opskriften på guld-suppe med græsk yoghurt og koriander

Guld-suppe med græsk yoghurt og koriander til 4 personer

Suppe er skøn hverdaggsmad. Og i anledningen af FEMINAs store Guldnummer får du selvfølgelig en herlig guld-suppe!  

INGREDIENSER

500 g gulerødder 2 cm frisk ingefær 1 løg 2 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning 1 spsk. karry 1 spsk. korianderfrø 7½ dl grøntsagsbouillon salt og friskkværnet peber saft af 1 appelsin saft af ½ citron  

TILBEHØR TIL SUPPE

100 g græsk yoghurt 1 håndfuld frisk koriander groft brød  

Opskrift - sådan laver du guld-suppe med græsk yoghurt og koriander

  1. Skræl og riv gulerødder, ingefær og løg. Hak hvidløg-et. Opvarm en gryde med olivenolie, og svits grøntsag-erne. Tilsæt herefter karry og korianderfrø. Steg i 2-3 minutter. Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 20 minutter. Hæld det hele i en foodprocessor, og blend suppen, til den er jævn og glat. Sigt suppen gennem en grov sigte, og hæld suppen tilbage i gryden. Smag til med salt, peber, appelsinsaft og citronsaft.   2. Tilbehør: Servér suppen varm med en skefuld græsk yoghurt på toppen og friske korianderblade. Spis brød til  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Thai-kokos-kyllinge-suppe - Få opskriften her

Rødbedesuppe med citronmelisse og bacon - Få opskriften her

Ærtesuppe med rejespyd og mynte - Få opskriften her

Græskarsuppe med pancetta og salvie - Få opskriften her