

Grydestegt kylling med grillet pak choy og mos af søde kartofler
GRYDESTEGT KYLLING
- 1 hel kylling
- 2 usprøjtede limefrugter
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 skalotteløg
- 1 helt hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 3 dl hvidvin
- 4 dl hønsebouillon
MOS AF SØDE KARTOFLER
- 5 store søde kartofler
- 1 spsk. olivenolie til pensling
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
GRILLET PAK CHOY
- 4 pak choy
- 1 tsk. olivenolie til stegning
- saft af ½ citron
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- 1 spsk. nigellafrø
1. Rens kyllingeKylling: n. Skær limefrugterne i kvarter, og læg dem ind i kyllingen. Pensl kyllingen med olie, og krydr med salt og peber. Pil og halvér løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde i 10 minutter, til de er gyldne. Tag løg og hvidløg op af gryden. Brun kyllingen i gryden på alle sider. Læg løg og hvidløg tilbage i gryden; hæld hvidvin ved, og lad det koge i 3 minutter. Tilsæt bouillon, og lad kyllingen simre under låg i 30 minutter med brystsiden nedad. Vend kyllingen, og lad den simre i yderligere 30 minutter på den anden side.
2. Mos af søde kartofler: Tænd ovnen på 180°. Skyl de søde kartofler, og pensl dem med olie. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre. Tag kartoflerne ud af ovnen; pil skrællen af, og mos kartoflerne sammen med salt, peber og olie.
3. Grillet pak choy: Skyl og halvér pak choy, og steg dem i olie på en pande. Tag dem af panden, og dryp med citronsaft, olie, salt og nigellafrø. Servér som tilbehør til kylling og mos.
TIP: Kylling tilovers? Brug det som fyld i en sandwich dagen efter.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris - Få opskriften her
Onsdag: Fyldte kalvekoteletter med pasta og tomatsalat - Få opskriften her
Torsdag: Tomatsuppe med pesto - Få opskriften her
Fredag: Krydret Lammekølle med bagte grøntsager - Få opskriften her