Aftensmad

Grydestegt kylling med asparges

af Camilla Zarah Lawes 4. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens tirsdagsopskrift er grydestegt kylling med asparges. Få opskriften her

Grydestegt kylling med asparges til 4 personer (50 min)

Bliver der lidt kylling tilovers, er kold kylling lækkert i madpakken næste dag.    DET SKAL DU BRUGE 1 hel kylling 1 spsk. solsikkeolie  til stegning 8 dl hønsebouillon 2½ dl madlavningsfløde 18 % 1 bundt grønne asparges   TILBEHØR 700 g små kogte kartofler 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning 500 g små daddeltomater salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du grydestegt kylling med asparges

  1. Skær de yderste vingeben af kyllingen. Steg kyllingen godt på alle sider i en stor, varm gryde med olie, til den er lysebrun. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon over, læg låg på, og skru ned til middel varme. Lad kyllingen simre i 20 minutter på hver side. Hæld fløde ved, og lad det småkoge i 5 minutter. Tag kyllingen op, og del den i 8 stykker. Knæk de træede ender af aspargeserne, og skær dem i skrå, 3 cm store stykker. Kog dem i saucen i 3 minutter.   2. Tilbehør: Steg kartoflerne godt på alle sider i olie og smør på en varm pande; tilsæt tomater, og steg videre i 2 minutter. Krydr med salt og peber. Servér sammen med aspargessauce og den grydestegte kylling.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager