Grydestegt kylling med asparges til 4 personer (50 min)
Bliver der lidt kylling tilovers, er kold kylling lækkert i madpakken næste dag.
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling
1 spsk. solsikkeolie
til stegning
8 dl hønsebouillon
2½ dl madlavningsfløde 18 %
1 bundt grønne asparges
TILBEHØR
700 g små kogte kartofler
1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
500 g små daddeltomater
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du grydestegt kylling med asparges
1. Skær de yderste vingeben af kyllingen. Steg kyllingen godt på alle sider i en stor, varm gryde med olie, til den er lysebrun. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon over, læg låg på, og skru ned til middel varme. Lad kyllingen simre i 20 minutter på hver side. Hæld fløde ved, og lad det småkoge i 5 minutter. Tag kyllingen op, og del den i 8 stykker. Knæk de træede ender af aspargeserne, og skær dem i skrå, 3 cm store stykker. Kog dem i saucen i 3 minutter.
2. Tilbehør: Steg kartoflerne godt på alle sider i olie og smør på en varm pande; tilsæt tomater, og steg videre i 2 minutter. Krydr med salt og peber. Servér sammen med aspargessauce og den grydestegte kylling.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme
Onsdag: Sandwich med bøf og salat
Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager
Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager