Her er en lækker tærte, som kan serveres som hovedret, som del af buffetbordet, til vegetarens julefrokost eller som tilbehør til kød. Tærten er stor, men den smager også godt kold til frokost næste dag
Det skal du bruge
1 rulle tærtedej
1 porre
1 stort løg
150 g ribbet grønkål (ribbet for tykkeste stængler)
Smør
2½ dl sødmælk
3 æg
Salt, peber
½ tsk revet muskatnød
Ca. 150 g brie
En håndfuld valnødder
Små tomater til servering
Fremgangsmåde
Læg tærtedejen i en smurt tærteform.
Hak porre, løg og grønkål i foodprocessoren, evt. ad to omgange – det skal ikke være finthakket.
Svits blandingen i lidt smør et øjeblik i en stor gryde og afkøl.
Pisk mælk, æg og krydderier sammen, rør grønkålsblanding i og hæld den i tærteformen.
Fordel små stykker brie i, og bag tærten ved 200 grader i 35-40 min. Når den mangler 10-12 min., lægges valnøddekernerne over.