Grønkålssalat med and og mayo-dressing
Mad

Grønkålssalat med and og mayo-dressing

6. december 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
And, grønkål og mayo-dressing er bedste venner, når de mødes og får lov at komplementere hinanden. Her får du opskriften på grønkålssalat med and og mayo-dressing
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

SPELTSALAT

  • 4 dl speltkerner
  • 5 stilke frisk grønkål
  • 50 g valnøddekerner
  • 2 små æbler

MAYO-DRESSING

  • 4 spsk. god mayonnaise
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft brød

Grønkålssalat med and og mayo-dressing

  1. SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Hæld kålbladene i en stor skål.
  2. MAYO-DRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til. Hæld dressingen over grønkålen, og massér den ind i kålbladene med hænderne, til kålen bliver blød. Vend de kogte speltkerner i.
  3. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg andebrysterne på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres i tynde skiver.
  4. SPELTSALAT, FORTSAT: Rist valnødder på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og skær æbler uden kernehus i papirtynde både. Vend skiver af and, valnødder og æblebåde i salaten.
  5. SERVERING: Skær brødet i skiver, og servér til retten.

TIP: Du kan skifte and ud med kylling.

Læs også