kyllingespyd
Aftensmad

Grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip

af Emma Martiny 21. juni 2018
Foto: Winnie Methmann
En lun sommeraften på terrassen bliver fuldendt med honningmarineret kylling. Læg gerne kyllingekødet i marinaden dagen i forvejen. Her får du opskriften på grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g kyllingeinderfilet
  • tynde grillspyd

HONNINGMARINADE

  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. honning
  • 4 spsk. olivenolie
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

SENNEPSDRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

KARTOFFELSALAT

  • 750 g nye kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 rødløg
  • 1 glas kapers
  • 1 blandet håndfuld persille, dild og/eller purløg

ÆRTEDIP

  • 300 g frosne ærter
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1-3 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip 

 

1. HONNINGMARINADE: Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Tilsæt kyllingefileter, og vend rundt. Stil skålen i køleskabet, og lad kødet marinere i mindst 2 timer, dog gerne op til 24 timer.

2. SENNEPSDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen.   3. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne; kog dem møre i saltet vand i 15-20 minutter, og afkøl. Skær kartoflerne i grove skiver, og vend dem med sennepsdressingen i en skål. Knæk den træede bund af aspargesene, og skær aspargesene i grove stykker. Hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Vend asparges, rødløg, kapers og hakkede krydderurter i kartoffelsalaten. Stil på køl indtil servering.   4. ÆRTEDIP: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem til en grov dip med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber.   5. Sæt det marinerede kyllingekød på spyd. Steg på en grill eller (grill)pande, til kødet er gyldent og gennemstegt. Servér med kartoffelsalat og ærtedip.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Smørstegt kulmule med jordbærsalsa – Få opskriften her

Tirsdag: Avocado-vaffeltoast med pocherede æg – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med kyllinge-bolognese – Få opskriften her

Torsdag: Bagte quesadillas med mango, cheddar og sorte bønner – Få opskriften her