Cremet græskarsuppe
Aftensmad

Græskarsuppe med bacon og mandler

af Emma Martiny 10. februar 2022
Foto: Nina Malling
Her er en skøn græskarsuppe, serveret med bacon og mandler! Farverne er fantastiske, og den smager herligt — følg med i opskriften!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g bacon i et helt stykke
  • 50 g mandler
  • cremefraiche 18 %
  • persille

Opskrift på græskarsuppe — sådan gør du:

  1. Skær græskarret i to, og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Skræl græskarret med en skarp kniv, og skær kødet i tern. Svits kødet i en gryde i olien. 
  3. Pil og hak løg og hvidløg, og svits sammen med græskarternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve.
  4. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
  5. Blend suppen i en blender eller i gryden med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
  6. BACON-MANDEL-DRYS: Skær bacon i tern, og hak mandlerne groft.
  7. Steg bacon sprød og mandlerne gyldne på en pande.
  8. Servér suppen med creme-fraiche, hakket persille og bacon-mandel-drys.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER