Skriv søgeord
Aftensmad
Græskarsuppe med bacon og mandler
10. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Her er en skøn græskarsuppe, serveret med bacon og mandler! Farverne er fantastiske, og den smager herligt — følg med i opskriften!
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 lille hokkaidogræskar
olivenolie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 l grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
100 g bacon i et helt stykke
50 g mandler
cremefraiche 18 %
persille
Opskrift på græskarsuppe — sådan gør du:
Skær græskarret i to, og skrab kernerne ud med en ske.
Skræl græskarret med en skarp kniv, og skær kødet i tern. Svits kødet i en gryde i olien.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits sammen med græskarternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve.
Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
Blend suppen i en blender eller i gryden med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
BACON-MANDEL-DRYS: Skær bacon i tern, og hak mandlerne groft.
Steg bacon sprød og mandlerne gyldne på en pande.
Servér suppen med creme-fraiche, hakket persille og bacon-mandel-drys.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge:
Feminas madplan.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Læs også
Aftensmad
Quinoa-schnitzel med ærtepuré
Læs også
Aftensmad
Kylling i karry
Læs også
Aftensmad
Spaghetti med tunsauce og kapers
Læs også
Aftensmad
Italiensk farsbrød med hasselkartofler
suppe
græskar
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Tomatrelish
Aftensmad
Aftensmad
Nem og lækker ramen – ramensuppe med bøf og æg
Aftensmad
Aftensmad
Butter chicken med naanbrød og raita-dip
Aftensmad
Aftensmad
Lækker boeuf bourguignon
Læs også