cremet græskarsuppe
Aftensmad

Græskarsuppe med bacon og mandler

af Emma Martiny 4. januar 2018
Foto: Nina Malling
Her er en skøn græskarsuppe, serveret med bacon og mandler! Farverne er fantastiske, og den smager herligt — følg med i opskriften!

Cremet græskarsuppe toppet med mandler og bacon

Tid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 lille hokkaidogræskar olivenolie til stegning 1 løg 2 fed hvidløg 1 l grøntsagsbouillon 1 dl piskefløde saft af ½ citron salt og friskkværnet peber  
  Drys af bacon og mandler 100 g bacon i et helt stykke 50 g mandler cremefraiche 18 % persille  
  PRØV OGSÅ: Græskarsuppe med perlespelt, squash og græskarkerner  

Græskarsuppe — sådan gør du:

 
  1. Skær græskarret i to, og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Skræl græskarret med en skarp kniv, og skær kødet i tern. Svits kødet i en gryde i olien. 
  3. Pil og hak løg og hvidløg, og svits sammen med græskarternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve.
  4. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
  5. Blend suppen i en blender eller i gryden med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
 

BACON-MANDEL-DRYS:

  1. Skær bacon i tern, og hak mandlerne groft.
  2. Steg bacon sprød og mandlerne gyldne på en pande.
  3. Servér suppen med creme-fraiche, hakket persille og bacon-mandel-drys.
  TIP: Drys med chiliflager, hvis suppen skal have lidt mere varme. 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Quinoa-schnitzel med ærtepuré – Få opskriften her

Onsdag: Kylling i karry – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med tunsauce og kapers – Få opskriften her

Fredag: Italiensk farsbrød med hasselbackkartofler – Få opskriften her