Opskrift - sådan laver du græsk torsk med ovnkartofler og tzatziki
1. Ovnkartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartofler, og skær dem i både. Fordel kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, oregano og salt. Bag kartoflerne i ovnen i 40 minutter.
2. Tzatziki: Skyl agurk, og riv den groft. Drys med lidt salt, og afdryp agurken i en sigte. Pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. Stil skålen på køl.
3. Læg torskefileter i et ovnfast fad. Dræn butterbeans, og skyl dem i en sigte. Fordel dem i fadet rundt om torsken. Dryp olie over. Skyl og hak persille, og drys det over fadet. Riv citronskal fint over fadet, og pres herefter citronsaft over fadet. Krydr med salt og peber, og smuldr feta over. Bag fadet i ovnen i 15 minutter samtidig med kartoflerne, til torsken er gennemstegt. Fordel oliven over fadet, og servér med ovnkartofler, tzatziki og skyllet rucola.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Gnocchi med ovnbagt tomatsauce - Få opskriften her
Onsdag: Vietnamesisk pho-suppe med kylling - Få opskriften her
Torsdag: Galette med svampefyld - Få opskriften her
Fredag: Luksusburger med lynsyltede agurker - Få opskriften her