Græsk pastasalat med oksefrikadeller
Aftensmad

Græsk pastasalat med oksefrikadeller

af Emma Martiny 14. marts 2019
Foto: Winnie Methmann
Skru op for smagen af Grækenland med oliven, feta og oregano. Næsten som at være der selv! Her får du opskriften på græsk pastasalat med oksefrikadeller
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g penne (pastarør)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • ½ spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 agurk
  • 2 røde peberfrugter
  • 290 g kalamataoliven
  • 280 g artiskokhjerter i olie
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld frisk oregano

OKSEFRIKADELLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret mynte
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller olie til stegning

Opskrift - sådan laver du græsk pastasalat med oksefrikadeller 

  1. OKSEFRIKADELLER: Læg oksekødet i en skål. Rør det sammen med presset hvidløg, tørrede krydderier, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.   2. Kog pasta efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af. Rør olie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter. Bland det hele i en stor skål. Smuldr feta over salaten, og pynt med frisk oregano.   3. OKSEFRIKADELLER, FORTSAT: Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér frikadellerne med pastasalaten.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos - Få opskriften her

Onsdag: Rødbedevafler med røget laks og ærtedip - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingepilaf med ristede gulerødder - Få opskriften her

Fredag: Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat - Få opskriften her

 

Læs også