pastasalat
Aftensmad

Græsk pastasalat

14. september 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Pastasalaten er tilbage – i en saftig og farvestrålende version med lidt mindre pasta og lidt flere grøntsager. Nem mandagsmad, når det er bedst. Her får du opskriften på en skøn græsk pastasalat

Græsk pastasalat 

Tid: 30 minutter Antal personer: 4  
  DET SKAL DU BRUGE 300 gram tørret pasta, f.eks. konkylier eller penne 3 spsk. olivenolie saft af 1 citron ½ spsk. tørret oregano salt og friskkværnet peber 200 g cherrytomater eller almindelige tomater 1 agurk 1 rød snackpeber 1 glas kalamata-oliven 1 glas artiskokhjerter i olie 1 dåse kikærter 150 græsk feta 1 håndfuld frisk basilikum  
  PRØV OGSÅ: Pastasalat med artiskok og basilikum

Opskrift - sådan laver du græsk pastasalat

Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver eller halve. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Fjern kernerne fra snackpeberen; skyl den, og skær den i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter fra glassene. Skyl kikærterne i en sigte under rindende vand. Bland det hele i en stor skål. Smuldr feta over salaten, og pynt med finthakket basilikum.   Tip: Salaten smager også herligt som fyldigt tilbehør til grillet kød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld – Få opskriften her

Onsdag: Perlespeltsalat med krebsehaler og avocado – Få opskriften her

Torsdag: Gnocchi med svampesauce og citron – Få opskriften her

Fredag: Bánh mi-bowl – Få opskriften her