Glaseret skinke
Aftensmad

Glaseret skinke med appelsinsalat

af Kristine Høeg 8. april 2021
Foto: Line Falck.
En skinke, der er flot glaseret og smager af jul, serveret med en delikat appelsinsalat, skal nok vække lykke til julefrokosten. Få opskriften her!

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 skinke, ca. 1 kg
  • 2 allehåndebær
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 3 korianderfrø
  • 3 sorte peberkorn
  • ½ løg
  • 1 lille gulerod, skrællet

GLASERING

  • 1 dl ahornsirup
  • 100 g brun farin
  • Chiliflager
  • 2 tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 20-30 nelliker

APPELSINSALAT

  • 3 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 1 dl granatæblekerner
  • ½ dl olivenolie
  • Et par håndfulde bredbladet persille

Tid: 30 min. + koge-, trække- og stegetid

Sådan laver du glaseret skinke med appelsinsalat

  1. Kom skinken og krydderierne i en gryde med vand, så det dækker, og bring vandet i kog. Skru ned, så vandet simrer og skum overfladen undervejs. Lad skinken koge ca. 40 min., til den har en kernetemperatur på ca. 75°. Tag gryden af varmen og lad skinken trække i vandet i 20 min.
  2. Tænd ovnen på 200°.
  3. Kom ingredienserne til glaseringen i en gryde og lad det simre, til sukkeret er opløst. Smag til med krydderier.
  4. Træk evt. fedtlaget af skinken, læg den i et ovnfast fad, hæld halvdelen af glaseringen over og giv den 15 min. i ovnen. Hæld så den sidste glasering over og giv den yderligere 15 min. Dryp gerne glaseringen over kødet undervejs.
  5. Skræl imens appelsinerne, fjern den hvide hinde, skær dem i tynde skiver og læg dem på et fad. Skær løget i tynde skiver og fordel dem over appelsinerne. Drys granatæblekerner på og dryp med olie. Drys med hakket persille.

Prøv også den lækre skinke, der er kogt i øl

Andre lækre opskrifter