En skinke, der er flot glaseret og smager af jul, serveret med en delikat appelsinsalat, skal nok vække lykke til julefrokosten. Få opskriften her!
DET SKAL DU BRUGE
1 skinke, ca. 1 kg
2 allehåndebær
1 stjerneanis
1 kanelstang
3 korianderfrø
3 sorte peberkorn
½ løg
1 lille gulerod, skrællet
GLASERING
1 dl ahornsirup
100 g brun farin
Chiliflager
2 tsk. dijonsennep
½ tsk. stødt allehånde
20-30 nelliker
APPELSINSALAT
3 appelsiner
1 rødløg
1 dl granatæblekerner
½ dl olivenolie
Et par håndfulde bredbladet persille
Tid: 30 min. + koge-, trække- og stegetid
Sådan laver du glaseret skinke med appelsinsalat
Kom skinken og krydderierne i en gryde med vand, så det dækker, og bring vandet i kog. Skru ned, så vandet simrer og skum overfladen undervejs. Lad skinken koge ca. 40 min., til den har en kernetemperatur på ca. 75°. Tag gryden af varmen og lad skinken trække i vandet i 20 min.
Tænd ovnen på 200°.
Kom ingredienserne til glaseringen i en gryde og lad det simre, til sukkeret er opløst. Smag til med krydderier.
Træk evt. fedtlaget af skinken, læg den i et ovnfast fad, hæld halvdelen af glaseringen over og giv den 15 min. i ovnen. Hæld så den sidste glasering over og giv den yderligere 15 min. Dryp gerne glaseringen over kødet undervejs.
Skræl imens appelsinerne, fjern den hvide hinde, skær dem i tynde skiver og læg dem på et fad. Skær løget i tynde skiver og fordel dem over appelsinerne. Drys granatæblekerner på og dryp med olie. Drys med hakket persille.