Fyldte kyllingelår med timian og tomat
Aftensmad

Fyldte kyllingelår med timian og tomat

af Susanne Palmqvist 11. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Du skal snitte og binde lidt i kyllingelårene, men så får du også nogle ret lækre små ”ballotiner”, som de hedder. Frisk timian inden i og i saucen giver en fin, ikke for kraftig smag
4 personer
Tid i alt 50 min

Fars

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 lille æg
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1½ spsk. finthakkede soltørrede tomater i olie
  • 2 tsk. st. spidskommen
  • 1 lille dusk timian, friskhakket
  • salt og kværnet peber
  • ca. ½ dl fløde 9 % eller piskefløde

Endvidere

  • bomuldssnor
  • olie til stegning
  • 3-4 nye løg i kvarter
  • 2 fed hvidløg i grove stykker
  • 4 cherry- eller blommetomater
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1½ dl hønsebouillon
  • 1 dusk frisk timian
  • 1 dl sorte oliven
  • ca. 1 dl fløde 9 % eller piskefløde
  • 200 g cherry- eller blommetomater

Tilbehør

  • god, nykogt pasta

Opskrift - sådan laver du fyldte kyllingelår med timian og tomat

  1. Rør farsen sammen til en fast fars. Skær benet ud af kyllingelårene, og bred dem ud med skindsiden nedad.
  2. Smør et tyndt lag fars på, kom lidt timian på, og fold dem sammen (du bruger kun ca. halvdelen af farsen - steg resten). Bind godt omkring lårene med bomuldssnor.
  3. Brun dem på alle sider i lidt olie. Kassér evt. fedtet. Svits løg, hvidløg og de 4 tomater, og hæld vin og bouillon ved. Krydr med salt, peber og lidt timian. Lad det hele simre under låg i ca. 35 minutter.
  4. Kom oliven og fløde ved, og lad det koge uden låg i ca. 10 minutter. Smag skyen til. Jævn den evt.
  5. Steg de hele tomater hårdt i lidt olie med masser af timian over. Læg dem oven på retten til sidst. Servér med nykogt pasta.

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter med kylling