Fyldte auberginer med quinoa og romesco
Aftensmad

Fyldte auberginer med quinoa og romesco

af Emma Martiny 24. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Romesco er en spansk sauce, der er fremragende som dip eller spread i en sandwich. I denne opskrift giver romesco- saucen smag til lækre fyldte auberginer, der mætter rigtig godt. Her får du opskriften på fyldte auberginer med quinoa og romesco
50 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 auberginer
  • 1 dl quinoa
  • olivenolie
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g ricotta

ROMESCO

  • 3 røde peberfrugter
  • 50 g mandler
  • ½ frisk rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. røget paprika
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 50 g mandler
  • frisk koriander
  • 100 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du fyldte auberginer med quinoa og romesco

  1. Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér auberginerne, og skær på kryds og tværs i kødet med en skarp kniv uden at skære helt igennem skallen. Pensl overfladen med olie, og læg auberginerne i et ovnfad. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til auberginekødet er helt mørt, og afkøl let.   2. Romesco: Halvér peberfrugter, og fjern kernerne. Læg dem med skallen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i den 200° varme ovn i 20 minutter, til skallen bliver sort. Afkøl, og fjern skallen. Rist mandlerne let gyldne i ovnen i 5-7 minutter (rist samtidig de 50 g mandler til servering). Rens chili, og fjern kernerne. Pil hvidløg. Blend peberfrugt, mandler, hvidløg, chili, paprika, olivenolie, citronsaft, citronskal, æblecidereddike, koriander, salt og peber sammen i en foodprocessor, til saucen er cremet.   3. Fyldte auberginer, fortsat: Skyl quinoa i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter. Brug en ske til forsigtigt at skrabe kødet ud af aubergineskallerne (gem skallerne til senere). Bland auberginekødet med quinoa, ricotta og 1 dl romesco. Fyld det i aubergineskallerne, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden og sprød.   4. Servering: Dryp romesco over de fyldte auberginer, drys med grofthakkede ristede mandler og koriander, og servér salat til.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet torsk med græskar og feta - Få opskriften her

Onsdag: Massaman chicken curry - Få opskriften her

Torsdag: Blomkålstærte med champignon - Få opskriften her

Fredag: Italiensk suppe med skært oksekød - Få opskriften her