Fuldkornstærte med rødbede og feta
Tid: 40 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
400 g rødbeder
1 stort rødløg
4 æg
1 dl mælk
150 g feta
2 spsk. balsamicoeddike
TÆRTEBUND
100 g hvedemel + lidt til udrulning
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
2 æggeblommer
2-4 spsk. isvand
en rund tærteform,
ca. 25 cm i diameter
TIL SERVERING
evt. blandet grøn salat
PRØV OGSÅ:
Fuldkornstærte med grøntsagsruller
Opskrift - sådan laver du fuldkornstærte med rødbede og feta
1. TÆRTEBUND: Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet med fingrene, så blandingen kommer til at ligne revet ost. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en lille fladtrykt cirkel. Pas på med ikke at arbejde for længe med den, så smørret begynder at blive blødt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter.
2. Tænd ovnen på 175°. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil rødløget, og riv det groft. Pisk æg, mælk og smuldret feta sammen i en skål, så du får en luftig æggemasse. Tilsæt revne rødbeder og rødløg samt balsamicoeddike og friskkværnet peber, og rør det sammen. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og læg den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Hæld fyldet i, og bag tærten i ca. 40 minutter, til fyldet er fast.
3. Servér lun eller kold, gerne med en blandet grøn salat til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer – Få opskriften her
Onsdag: Lasagne med ricottasauce – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingeboller i karry – Få opskriften her
Fredag: Pizza med chorizo og broccoli – Få opskriften her
