Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Fuldkornstærte med aubergine og hytteost
12. maj 2016
(Opdateret 12.05.16)
Af:
af Marie Melchior
Stegt aubergine giver en saftig tærte med dybde i smagen. Her får du opskriften på fuldkornstærte med aubergine og hytteost
Det skal du bruge
150 g koldt smør
200 g fuldkornshvedemel
¼ tsk. salt
1 æg
1 tærteform, ca. 26 cm i diameter
lidt smør til formen
TÆRTEFYLD
1 aubergine
1 rødløg
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
4 æg
2½ dl hytteost
salt og friskkværnet peber
100 g feta
TILBEHØR
evt. blandet grøn salat
Fremgangsmåde
Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer.
Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider.
Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.
Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter.
Fjern alufolien.
TÆRTEFYLD
Skyl auberginen, og skær den i små tern.
Pil og hak løget.
Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter.
Krydr med salt, peber og tørret oregano.
Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen.
Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.
Servér evt. en grøn salat til.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også