Aftensmad

Forårsminestrone med små ovnstegte kødboller

af Marie Melchior 9. juni 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på street-food fra eget køkken. Her får du opskriften på forårsminestrone med små ovnstegte kødboller

Forårsminestrone med små ovnstegte kødboller til 4 personer

Suppen holder sig varm i timevis, hvis du hælder den på en termokande og tager den med i tasken.

INGREDIENSER 3 gulerødder 3 stilke bladselleri 1 bundt forårsløg 1 squash 100 g grønne bønner 1½ l grøntsagsbouillon 5 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 1 bundt grønne asparges 1 håndfuld friskbælgede ærter   KØDBOLLER 500 g hakket svine- og kalvekød 1 tsk. salt 1 æg 1 spsk. fuldkornsmel 1 spsk. tørret oregano 2-3 spsk. olivenolie  

Opskrift - sådan laver du forårsminestrone med små ovnstegte kødboller

  1. Kødboller: Rør kødet med salt, æg, mel og oregano. Form farsen til små kødboller på størrelse med kirsebær. Smør en bradepande med olie. Læg kødbollerne i brade- panden, og ryst den, så kødbollerne bliver smurt ind i olien. Steg kødbollerne i en 200° varm ovn i 15 minutter.    2. Rens gulerødder, bladselleri, forårsløg, squash og bønner. Skær det hele i meget små stykker. Bring grøntsagsbouillon i kog i en gryde, og tilsæt grøntsagerne. Rør olivenolie i suppen, læg låg på, og lad suppen simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær dem i mindre stykker. Kom asparges og ærter i suppen, og lad det koge med i 3-4 minutter. Servér suppen rygende varm med de ovnstegte kødboller.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tortilla med fisk og chitpotlecreme - Få opskriften her

Calzone med parmaskinke og artiskokhjerter - Få opskriften her

Wraps med grøntsagsfyld og kylling - Få opskriften her

Croque madame med tomatsalsa - Få opskriften her