Flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon
Aftensmad

Flammkuchen — opskrift med kartofler, rødløg og bacon

af Emma Martiny 3. januar 2021
Foto: Winnie Methmann
Den tyske udgave af pizza hedder flammkuchen og toppes traditionelt med cremefraiche, rødløg og bacon. Prøv denne lækre variant med tynde skiver af kartofler. Her får du opskriften på flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon
10 min 4 personer

Pizzabunde

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 100 g rugmel
  • 500 g pizzamel (tipo 00)

Topping

  • 2 bagekartofler
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 200 g god bacon i tern
  • 2 rødløg

Opskrift: Flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon 

  1. PIZZABUNDE: Rør smuldret gær ud i vandet i en skål.
  2. Tilsæt salt, sukker og ⅔ af olien, og rør melet i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med den sidste ⅓ olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  4. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 helt tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
  5. TOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen.
  6. Skræl bagekartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  7. Smør pizzadejene med cremefraiche, og fordel kartoffelskiverne ovenpå i ét lag.
  8. Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Fordel rødløg og bacontern over pizzaerne. Krydr med salt og peber.
  9. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.

Hvad betyder flammkuchen?

Der findes mange varianter af flammkuchen omkring den fransk-tyske grænse. Direkte oversat fra tysk betyder det ”flamme kage”. Mange af rettens varianter af navnet kan alle løst oversættes til ”tærte bagt i flammer”. Nogle vil mene at det måske mere minder om en pizza — flammkuchen er i hvert fald et sted midt imellem!