Flæskestegsdogs med syltede rødløg og sprød grønkål
af Timm Vladimir
3. december 2019
Foto: Columbus Leth
Det er oplagt at forvandle restemaden fra julen til nye, lækre hverdagsretter. Og hvad er bedre end at trylle hotdoggen, pølsevognens højt elskede klassiker, om til en lækker juleudgave med flæskesteg, syltet rødkål og sprød grønkål på toppen.
Tid: 25 minutter
Ovntid: 1½ time
Trækketid, syltede rødløg: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
Flæskesteg:
1 kg ribbenssteg
1 spsk. salt
10 laurbærblade
Syltede rødløg:
1 stort rødløg
½ dl æbleeddike
1 spsk. honning
1 tsk. salt
PRØV OGSÅ: Flæskestegsburger med røde rabarber og sure agurker
Sprød kål:
3 blade frisk grønkål
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 usprøjtet citron
Til servering:
Frisk rødkål
8 pølsebrød
1 dl mayonnaise
1 dl grov sennep
Opskrift - sådan laver du flæskestegsdogs med syltede rødløg og sprød grønkål
Flæskesteg: Forvarm ovnen til 150°. Gnid stegen med salt, og stik laurbærblade i sværen. Steg den i ovnen i 90 minutter, og skru op for varmen til 225°, til sværen er sprød. Skru ned for ovnen til 200°, så den er klar til grønkålen. Lad kødet trække i 10 minutter, og skær det i skiver.
Syltede løg: Pil løget, skær det i tynde ringe, og vend dem med eddike, honning og salt. Lad løgene trække på køkkenbordet i 30 minutter.
Sprød kål: Nip kålen, vend den med olie, salt og fintrevet citronskal. Bag kålen i ovnen i 5-7 minutter, til den er sprød.
Servering: Skær rødkålen i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Lun brødene. Smør dem med mayonnaise og sennep, og fyld syltede løg i bunden. Top med flæskesteg, rødkål og sprød grønkål.
PRØV OGSÅ: Meyers flæskestegssandwich