

Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse
DET SKAL DU BRUGE
- 6 arabiske fladbrød (kan erstattes med pitabrød eller tortilla-wraps)
- 250 g frisk mozzarella
- 280 g frisk italiensk salsiccia-pølse (eller anden krydret pølse)
- frisk oregano til pynt
GRÆSKARSAUCE
- 1 lille hokkaidogræskar
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. friskhakket oregano eller 1 spsk. tørret
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1-2 dl vand
Opskrift - sådan laver du fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse
1. GRÆSKARSAUCE: Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér græskarret, fjern kernerne, og skær resten af græskarret i tern (du kan sagtens lade skallen sidde på). Pil løg og hvidløg, og skær løget i grove både. Fordel græskartern, løgbåde og hvidløgsfed på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp med olie. Drys med oregano, salt og peber, og bag græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Blend dem sammen med balsamico, og tilsæt vand gradvist, indtil du får en cremet sauce. Smag til med salt og peber.
2. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir. Smør græskarsaucen ud på fladbrødene, og fordel plukket mozzarella over. Tryk farsen ud af pølserne, og fordel små toppe af farsen oven på fladbrødene. Bag fladbrødspizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, indtil kødet er gennemstegt, osten smeltet, og kanterne på brødet er sprøde. Pynt med oregano, og servér.
TIP: Har du rester tilbage af fladbrød, kan de bages sprøde i ovnen og forvandles til knækbrød.


Stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris

Serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål

Italiensk oksegryde med rodfrugter
