kylling
Aftensmad

Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris

af Marie Melchior 2. marts 2022
Foto: Line Falck
Jo længere kyllingestykkerne får lov at ligge i marinaden, jo bedre trænger den gode smag ind i kødet. Her får du opskriften på fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris
4 personer

KYLLING

  • 1 kg kyllingeover- og underlår
  • 1 fed hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. jordnøddeolie til stegning
  • 4 spsk. sojasauce
  • 4 spsk. honning
  • 4 spsk. fivespice-krydderi

SPRØDSTEGT BROCCOLI

  • 500 g broccoli
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 spsk. jordnøddeolie til stegning

TILBEHØR

  • 4 dl ris

Tid: 20 minutter. Marinering, kød: Mindst 30 minutter. Ovntid: 40 minutter

1. Kylling: Tænd ovnen på 200°. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skræl og riv ingefæren. Rør hvidløg, ingefær, olie, sojasauce, honning og fivespice sammen i en skål. Læg kyllingestykkerne i en stor frysepose; hæld marinaden over, og vend det godt sammen. Lad kyllingestykkerne marinere i køleskabet i 30 minutter, gerne længere.

 

2. Fordel kyllingestykkerne i en bradepande med bagepapir, og steg dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.

 

3. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken.

 

4. Sprødstegt broccoli: Skyl broccolien, og del den i buketter. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Steg broccoli, hvidløg og chiliflager i olie på en pande, til  broccolien får farve. Servér som tilbehør til kylling og ris.

 

TIP: Jordnøddeolie giver en delikat smag, men du kan sagtens bruge andre typer vegetabilsk olie til stegningen.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt - Få opskriften her

Onsdag: Tacos med krydret oksekød og ananassalsa - Få opskriften her

Fredag: Nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin - Få opskriften her