Fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli
Mad

Fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli

29. august 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
En ny fiskefavorit er landet! Mild, god og lige til at spise. Her får du opskriften på fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli
15 min4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 1 broccoli
  • 75 g smør til stegning
  • 300 g torskeloins eller torskefilet (evt. fra frost)
  • 170 g rejer i lage
  • 1 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • ½ bundt persille
  • 250 g cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1½ dl vand

Persilletopping

  • ½ bundt persille
  • 75 g grov rasp, f.eks. pankorasp
  • Salt og peber
  • 25 g smør

Fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli

  1. Fiskepie: Pil og hak løget. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Skyl broccoli, og skær den i små buketter.
  2. Smelt smørret i en gryde, og steg løg, porrer og broccoli i gryden ved middel varme i 2-3 minutter.
  3. Skær torskekødet i tern, og bland det med afdryppede rejer, mel, salt og peber i en skål.
  4. Hæld blandingen i gryden til grøntsagerne, og steg videre i 1 minut. Skyl og hak persille. Vend persille, cremefraiche, sennep og vand i gryden.
  5. Steg i 2-3 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber. Fordel blandingen i et smurt ovnfad.
  6. Persilletopping: Tænd ovnen på 200°. Skyl og hak persille, og bland den med rasp, salt og peber.
  7. Drys blandingen over retten, og fordel smør i tern på toppen. Sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden, og retten er netop gennembagt.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også