fiskefrikadeller
Aftensmad

Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost

af Emma Martiny 22. februar 2018
Foto: Nina Malling
Fisk skal vi gerne huske at spise hver uge, og fiskefrikadeller falder i god jord hos de fleste. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost

Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 600 g torskefilet 1 æg 3 spsk. hvedemel ½ dl mælk 1 tsk. salt  friskkværnet peber smør til stegning  
  OVNKARTOFLER 1 kg kartofler 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   APPELSINRÅKOST 1 lille hvidkål 2 usprøjtede appelsiner 3 spsk. olivenolie saft af ½ citron 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber 50 g mandler  
  TIL SERVERING aïoli eller remoulade   PRØV OGSÅ: Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager

 

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost 

  1. Hak torskefilet fint i en kødhakker eller foodprocessor. Rør fiskekødet sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt farsen på køl.   2. OVNKARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.   3. APPELSINRÅKOST: Snit hvidkål i tynde strimler. Riv skallen af appelsinerne. Rør appelsinskal, olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing. Vend hvidkålen i dressingen. Fjern al skræl fra appelsinerne, og skil appelsinbådene fra hinanden. Vend dem i kålsalaten. Rist mandler på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over råkosten.   4. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive gyldne, før du vender dem. Servér med ovnkartofler, appelsinråkost og remoulade eller aïoli.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græskar-risotto med salvie og pinjekerner – Få opskriften her

Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her

Torsdag: Chicken tikki marsala – Få opskriften her

Fredag: Pulled chili con carne – Få opskriften her