Aftensmad

Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager

af Camilla Zarah Lawes 29. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens fredagsopskrift er fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 fiskefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl rugmel
  • smør + solsikkeolie til stegning
  • 700 g store kogte kartofler
  • 8 nye gulerødder
  • 1 bundt forårsløg

KAPERSCREME

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 30 g kapers
  • 1 rødløg

TIL SERVERING

  • 30 g kapers

Både kartofler, grøntsager og den sprøde fiskefilet får forrygende selskab af den skarpe kaperscreme. 

1. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmel. Steg dem 2 minutter på hver side på en varm pande med smør og olie. Tag fiskefileterne af panden, men gem stegefedtet på panden. Skær kartoflerne i grove stykker. Dryp mere olie på panden, og steg kartoflerne lysebrune. Krydr med salt og peber.

 

2. Kaperscreme: Rør yoghurt med kapers. Pil og hak rødløg helt fint. Gem lidt kapers og rødløg til drys, og rør resten i cremen.

 

3. Skrub de nye gulerødder. Rens forårsløgene, og skær dem i lange stykker på skrå. Kog gulerødderne i 2 minutter i vand med salt, tilsæt forårsløg, og kog i endnu 1 minut. Hæld vandet fra. Drys fisken med kapers og hakket rødløg, og servér med stegte kartofler, grøntsager og kaperscreme.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager