Fiskeboller i karry
Aftensmad

Fiskeboller i karry

af Emma Martiny 9. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Prøv en anderledes udgave af boller i karry, hvor farsen er lavet med torsk, og retten er pyntet med forårsgrønt. Her får du opskriften på fiskeboller i karry
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g torskefilet
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. smagsneutral olie til stegning

KARRYSAUCE

  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 løg
  • ½ moden mango
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dåser kokosmælk

TILBEHØR

  • 4 dl basmatiris (gerne fuldkorn)
  • ½ moden mango
  • ristede cashewnødder
  • 2 dl ærter fra frost (optøede)
  • 1 håndfuld ærteskud

Opskrift - sådan laver du fiskeboller i karry 

  1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.   2. Skær torskefileterne i tern. Pil løget, og hak det groft. Blend torsk, løg, æg, majsstivelse, salt og peber sammen til en jævn fars. Form mellemstore kødboller af farsen med en ske, og steg dem på en pande i olie, til de er akkurat faste.   3. KARRYSAUCE: Steg karry i smør i en stor gryde. Pil og hak løget fint. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i små tern. Lad løg og mango stege med i gryden, til løgene bliver bløde. Rør majsstivelse i. Tilsæt bouillon og kokosmælk. Lad saucen koge op, og smag til. Læg kødbollerne i saucen, og varm igennem. Lad det simre, til kødbollerne er gennemvarme.   4. TILBEHØR, FORTSAT: Skær mangokødet i små tern. Anret ris i skåle, og hæld karrysauce og fiskeboller over. Pynt med cashewnødder, mango, ærter og ærteskud.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg - Få opskriften her

Onsdag: Gnocchi med svampe og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde - Få opskriften her

Fredag: Marokkansk gryderet med oksekød - Få opskriften her