Filippinsk kylling adobo med papaja-avocado-salsa
Aftensmad

Filippinsk kylling adobo med papaja-avocado-salsa

af Emma Martiny 11. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Adobo er en klassisk filippinsk kyllingeret, hvor kødet marineres i eddike, sojasauce og sukker. Her får du opskriften på filippinsk kylling adobo med papaja-avocado-salsa
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kyllingelår
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ l vand
  • 4 dl basmatiris

MARINADE

  • 5 fed hvidløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn

PAPAJA-AVOCADO-SALSA

  • 1 papaja
  • 1 moden avocado
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du filippinsk kylling adobo med papaja-avocado-salsa 

  1. MARINADE: Pres hvidløg. Rør alle ingredienserne sammen, så sukkeret opløses.   2. Læg kyllingelårene i et fad, og hæld marinaden over – lad dem marinere mindst 2 timer på køl, gerne natten over. Tag kyllingelårene op af marinaden, og brun dem i olie i en pande med høje kanter. Hæld vand over, og lad retten simre i 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt. Kog ris efter anvisningen på pakken.   3. PAPAJA-AVOCADO-SALSA: Halvér papajaen, og fjern kernerne med en ske. Skær papajakødet i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olie. Krydr med salt og peber. Servér salsaen til kylling og ris.   TIP: Lad gerne kyllingelårene marinere natten over, så kødet bliver endnu mere mørt og smagfuldt  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Smørstegt torsk og perlespeltsalat med pesto - Få opskriften her

Onsdag: Forårsminestronesuppe - Få opskriften her

Torsdag: Eggs Benedict på rugbrød - Få opskriften her

Fredag: Tikka masala med lam - Få opskriften her

 

Læs også