Dampet torsk med græskar og feta
Aftensmad

Dampet torsk med græskar og feta

af Emma Martiny 24. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Saml smagfulde grøntsager, en uimodståelig sauce og saftig dampet torsk i ét fad, og du får et festmåltid på hverdagsmanér. Her får du opskriften på dampet torsk med græskar og feta
35 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g torskefilet
  • 1 hokkaidogræskar
  • 2 fennikler
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • ½ citron
  • 150 g feta
  • ½ dl græskarkerner

Opskrift - sådan laver du dampet torsk med græskar og feta 

  Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl græskarret. Halvér det på langs, og fjern kernerne med en ske (gem dem til pynt). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Rens fennikler, skær dem i grove skiver, og læg dem i fadet. Vend græskar og fennikel med olivenolie. Krydr let med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til græskarternene begynder at blive sprøde. Pil og pres hvidløg. Hak rosmarin fint. Vend hvidløg og rosmarin i fadet. Tilsæt bouillon, fløde og citronsaft, og læg torsken øverst. Krydr med salt og peber, og top med smuldret feta og græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter, til torsken er gennemstegt. Pynt med lidt rosmarin, og servér.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fyldte auberginer med quinoa og romesco - Få opskriften her

Onsdag: Massaman chicken curry - Få opskriften her

Torsdag: Blomkålstærte med champignon - Få opskriften her

Fredag: Italiensk suppe med skært oksekød - Få opskriften her

 
 

 

Andre lækre opskrifter