madplan - dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler
Mad

Dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler

16. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lad ugen starte med at gå i fisk med dette friske og lette måltid, der kan tilberedes på under en halv time. Her får du opskriften på dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler
10 min4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kulmulefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g grønne bønner
  • 1 porre
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl piskefløde

TILBEHØR

  • 1 kg små kartofler

URTEPESTO

  • 100 g blandede urter, f.eks. persille, dild og purløg
  • 1 dl olivenolie
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 100 g solsikkekerner
  • salt

Opskrift - sådan laver du dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler

1. TILBEHØR: Kog kartoflerne møre i saltet vand. 2. URTEPESTO: Skyl og blend krydderurter, olie, citronskal og citronsaft til en grøn olie i en foodprocessor eller minihakker. Rist solsikkekernerne på en tør pande, og tilsæt. Kør maskinen, til du har en grov pesto. Smag til med salt. Vend urtepestoen i de varme kartofler. 3. DAMPET KULMULE: Nip de grønne bønner, og læg dem i et ovnfast fad. Rens porren, skær den i skiver, og fordel dem i fadet. Læg kulmulefileterne oven på bønner og porre. Krydr fisken med salt og peber. Hæld hvidvin og fløde i bunden af fadet. Sæt det i ovnen i ca. 10 minutter, til fisken er netop gennembagt. Smag saucen i bunden af fadet til med salt og peber, og servér dampet kulmule med bønne-porre-sauce og lune kartofler med urtepesto. TIP: Erstat gerne kulmule med anden lys fisk som rødspætte eller torsk. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også