Dampet kuller i fad med krydderurtekartofler
Mad

Dampet kuller i fad med krydderurtekartofler

23. maj 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Når aftensmaden laves i fad, bliver det ekstra nemt - også når opvasken skal klares. Her får du opskriften på dampet kuller i fad med krydderurtekartofler
10 min4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g grønne bønner
  • 1 porre
  • 800 g kullerfilet
  • salt og peber
  • 3 dl æblecider
  • 2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld rød skovsyre

KRYDDERURTEKARTOFLER

  • 1 kg små kartofler
  • salt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du dampet kuller i fad med krydderurtekartofler

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skyl krydderurterne, og blend dem sammen med olivenolie i en minihakker. Smag til med salt, og vend den grønne olie i de kogte kartofler. Fordel dem i et fad.
  3. Skyl asparges, og knæk den nederste, træede del af. Skyl og nip bønnerne. Rens porren, og skær den i skiver.
  4. Fordel asparges, bønner og porre i et ovnfast fad, og læg kullerfileten ovenpå. Krydr godt med salt og peber.
  5. Hæld æblecider og fløde i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i ca. 10 minutter, til fisken er netop gennembagt.
  6. Smag saucen i bunden af fadet til med salt og peber, og servér retten med krydderurtekartofler til. Pynt med persille, dild og skovsyre inden servering.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også