Cremet svampesuppe med kylling
Aftensmad

Cremet svampesuppe med kylling

af Suzy Wengel 17. januar 2019
Foto: Skovdal Nordic
Her får du en dejlig cremet suppe at varme dig på. Og udover at smage skønt er den også sund. Her får du opskriften på cremet svampesuppe med kylling
2 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g blandede svampe
  • 2 tsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. timian, tørret
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl mælk, maks. 3,5 %
  • ½ dl fløde
  • 200 g kyllingefilet
  • 50 g serranoskinke
  • salt og peber
  • 50 g sukkerærter

TILBEHØR

  • 1 fuldkornsflute (ca. 100 g)
  • 25 g revet ost, min. 31+/18 %

PYNT

  • Timian

Opskrift - sådan laver du cremet svampesuppe med kylling 

 

1. Skyl og rens svampene. Skær dem i mindre stykker, og svits dem i en teskefuld olie i en stor gryde sammen med hvidløg og timian. Tag cirka halvdelen af svampene fra, og sæt dem til side. Lad de resterende svampe simre i gryden med bouillon og mælk i 5-10 minutter. Blend svampeblandingen med en stavblender, til du har en ensartet masse. Hæld suppen tilbage i gryden, og lad den småsimre under låg. Tilsæt fløden. Kom resten af olien på en varm pande, og steg kyllingefileterne, indtil de er gennemstegte.

2. Skær serranoskinke i små tern, og steg dem sammen med kyllingefileterne i de sidste 5 minutter af stegetiden.   3. Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i suppen sammen med skinketern og de svampe, der blev sat til side.    4. Skær fire skiver flute, og drys ost på. Bag brødene i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne, og osten er smeltet.   5. Skær sukkerærter på skrå til fine strimler. Put dem i suppen kort før servering, så de stadig har bid.    6. Anret svampesuppen med kylling i to suppeskåle. Pynt med timian, og servér med ostegratinerede brød.    FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN HÅNDFULD 1 (+2): Svampe, ærter HÅNDFULD 3: Kylling, skinke HÅNDFULD 4: Flute FEDT: Olie, fløde, ost MÆLKEPRODUKT: Mælk SMAGSGIVERE: Hvidløg, timian, bouillon, salt, peber   578 kcal – Fedt 29 g – Protein 43 g – Kulhydrat 34 g – Kostfibre 4,8 g   TIP: Erstat kylling og serranoskinke med edamamebønner, hvis du ønsker en vegetarisk ret.  

Læs mere om Sense her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: One-pot-paprikakylling - Få opskriften her

Onsdag: Pulled pork med coleslaw - Få opskriften her

Torsdag: Risotto med svampe og hvide bønner - Få opskriften her

Fredag: Lammespyd med kålsalat - Få opskriften her

   

Andre lækre opskrifter