Aftensmad

Cremede rødbedesild

af Louisa Lorang 9. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
En super nem måde at lave ”hjemmelavede” sild på. Husk, at gammeldags modnede sild oftest er den bedste kvalitet og dem, der har både mest smag og bid. Sildene kan laves i op til 24 timer før brug. Opbevar dem i køleskab

Cremede rødbedesild

200 g cremefraiche 38 %1 tsk. dijonsennep50 g fintrevet rødbede1 æble i småbitte terninger2 stilke bladselleri i tynde skiverfintrevet peberrod, efter smag2 glas gammeldags modnede hvide sild (400 g drænet vægt)salt

PYNT:æbler i tynde skiverbladselleri i skiverrødbede i super tynde skiverrevet peberrod

TILBEHØR:rugbrød

Rør cremefraiche, sennep, rødbede, æble og bladselleri sammen, og smag til med salt. Tag sildene op af lagen, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær dem i mundrette stykker, og vend dem med dressingen. Lad sildene trække i mindst 30 minutter i køleskabet inden servering. Anret sildene med æble, bladselleri og rødbede, top med revet peberrod, og servér med rugbrød til.

TIP: Jeg har brugt bolsjebeder til anretningen. De ligner i sig selv en million. Lav tynde skiver på et mandolinjern eller på siden af dit rivejern. Lav strimler af bladselleri med en tyndskræller.

Prøv også: Orientalsk karrysild med peberrod og æbler>>

Mangler du inspiration til julefrokosten? Så får du her 7 lækre opskrifter til den perfekte julefrokost