Citronpasta med ærter og bacon
Aftensmad

Citronpasta med ærter og bacon

af Camilla Biesbjerg Markussen 12. september 2019
Foto: Columbus Leth
Når det skal være nemt, hurtigt og billigt, er en simpel pastaret som denne lige sagen. Her får du opskriften på citronpasta med ærter og bacon
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g bacon
  • 400 g spaghetti
  • 300 g ærter fra frost
  • 4 æggeblommer
  • 50 g parmesan
  • ½ usprøjtet citron
  • Salt og peber

Opskrift - sådan laver du citronpasta med ærter og bacon 

  Skær bacon i tern, og steg dem på en pande, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Hæld de frosne ærter ned i kogevandet det sidste minut af kogetiden. Hæld vandet fra spaghetti og ærter − gem lidt af kogevandet. Hæld spaghetti og ærter tilbage i den varme gryde. Rør æggeblommer, fintrevet parmesan og fintrevet citronskal sammen i en skål, og hæld det i gryden sammen med lidt af det gemte kogevand. Vend godt rundt i spaghettien, så æggeblommerne fordeler sig, og retten bliver lækker cremet. Smag til med salt, og spæd evt. op med lidt ekstra kogevand, hvis retten er for tør. Anret spaghettien i dybe tallerkener, og drys med bacontern. Kværn peber over retten, og drys evt. med ekstra parmesan. Servér straks.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel - Få opskriften her

Onsdag: Koteletter og smørstegt selleri med belugalinser - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos - Få opskriften her