Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme
Aftensmad

Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme

af Camilla Biesbjerg Markussen 18. juli 2019
Foto: Columbus Leth
Kyllingekødet får ekstra god smag, når det steges i ovnen sammen med citron. Her får du opskriften på citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme
1 t og 20 min 4 personer
Tid i alt 2 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 800 g små kartofler
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • salt og peber
  • 2 usprøjtede citroner

LUN SPIDSKÅLSSALAT

  • 100 g bacon
  • 1 spidskål
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt radiser
  • 400 g friske ærter i bælg
  • evt. rød skovsyre

GRØN URTECREME

  • 1 potte kruspersille
  • 1 potte frisk dild
  • ½ potte frisk basilikum
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1½ tsk. flydende honning
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme 

  1. Tænd ovnen på 200°. Rens kyllingen, og dup den tør. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel kartoflerne i et ovnfad, vend med 2 spsk. olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Smør kyllingen ind i 2 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Læg kyllingen i fadet. Skær citronerne i både, og læg halvdelen af dem ind i kyllingen. Fordel resten i fadet. Steg retten i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter.   2. LUN SPIDSKÅLSSALAT: Skær bacon i tern, og steg dem på en pande. Afdryp. Rengør panden. Skyl spidskålen, og skær den i 6-8 stykker. Steg dem i smør på panden i ca. 5 minutter. Rens og snit forårsløgene. Rens radiserne, og skær dem i tern. Bælg ærterne. Fordel det hele på et fad, og pynt evt. med skovsyre.   3. GRØN URTECREME: Skyl og tør krydderurter, og kør dem med 1 dl cremefraiche i en blender. Rør cremen sammen med resten af cremefraichen, mayon- naise, citronsaft og honning, og smag til med salt og peber. Servér som tilbehør til kylling, kartofler og lun spidskålssalat.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto - Få opskriften her

Torsdag: Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella - Få opskriften her

Fredag: Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør - Få opskriften her

 

Læs også