torsk
Aftensmad

Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat

af Marie Melchior 7. marts 2022
Foto: Line Falck
Torsk er sund og lækker hverdagsmad. Steg torskefileterne i ovnen – så får du fisk i en fart. Her får du opskriften på citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g torskefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • saft af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie

KARTOFFELMOS

  • 6 store kartofler
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

BØNNESALAT

  • 400 g grønne bønner
  • 1 rødløg
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike

Opskrift - sådan laver citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat

 

1. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra. Tilsæt smør og mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.

 

2. Torsk: Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i 4 stykker, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over, og dryp med olie. Bag fisken i ovnen i 8-10 minutter.

 

3. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne. Læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den flotte grønne farve. Pil rødløget, og hak det fint. Skyl og hak persillen. Vend bønner, rødløg og persille sammen med olie og eddike. Servér fisken med bønnesalat og kartoffelmos.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag:  Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her

Onsdag: Quiche lorraine med avocadosalat - Få opskriften her

Torsdag: Spicy frikadeller og rødbedesalat - Få opskriften her

Fredag: Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter - Få opskriften her